Med musik och fantasi rör vi oss till platser vi bara drömt om!

För små barn är det ingen konst att ta sig djupt ner i havet eller långt ut i rymden. I alla fall inte om man har fantasi. Äventyrsdans vill få fler att uppleva den magiska fantasin, där varje dag är ett äventyr.

Äventyrsdans består av lekfulla och fantasifulla danspass där vi med engagerade ledare får uppleva magin i nya äventyr!

Under hösten kommer vi att dansa, skutta, snurra och skratta tills magen gör ont. Vi kommer förtrolla oss i sagans värld, åka på safari, titta på lindansare på cirkus, och mycket, mycket mer när vi åker iväg på Äventyrsdans!

Gör din anmälan idag!

Med musik och fantasi rör vi oss till platser vi bara drömt om!

För små barn är det ingen konst att ta sig djupt ner i havet eller långt ut i rymden. I alla fall inte om man har fantasi. Äventyrsdans vill få fler att uppleva den magiska fantasin, där varje dag är ett äventyr.

Äventyrsdans består av lekfulla och fantasifulla danspass där vi med engagerade ledare får uppleva magin i nya äventyr!

Under hösten kommer vi att dansa, skutta, snurra och skratta tills magen gör ont. Vi kommer dyka till havets botten, upptäcka skogen, resa jorden runt och mycket, mycket mer när vi åker iväg på Äventyrsdans!

Gör din anmälan idag!

Vårt passupplägg

Äventyrsdans passupplägg bygger på barnens nyfikenhet att dansa och röra sig på olika sätt. Äventyren bjuder in att dansa som flygplan så väl som havsmaneter eller clowner. Endast fantasin sätter gränser för hur vi kan dansa!

Koreografier och danslekar

Under passet dansar vi både flera koreografier som följer dagens äventyrstema men blandar även upp det med danslekar som öppnar upp för barnens kreativitet i dansens värld. Koreografierna som innehåller enklare stegkombinationer lärs ut av dansledaren under låtarnas gång. Ibland görs koreografin en gång men ibland kan dansledaren välja att återupprepa samma koreografi för att barnen ska få öva ytterligare.

Igenkännande

Alla pass under terminen följer samma röda tråd även om äventyren är nya. I vårt upplägg innebär det att uppvärmning och nedvarvning alltid ser likadana ut. Barnen kommer även känna igen olika danslekar, även om de alltid har en twist som passar dagens äventyr. Syftet med återkommande moment som barnen känner igen är att skapa en trygghet och en möjlighet att utveckla sina motoriska färdigheter.

Musik

Musiken vi använder på passen är framtagen för att passa våra olika äventyr och ska hjälpa barnen att leva sig in i de olika fantasivärldarna. Vi dansar till våra egenproducerade låtar men även kända barnsånger.

Pris

Terminsavgiften för Äventyrsdans varierar i olika områden. Anledningen till det beror på olika hallhyror samt andra lokala förutsättningar. Du hittar terminsavgiften för just ditt område på områdets sida i det lila fältet där du också hittar plats, dag och tid.

I höstens terminsavgift ingår också följande saker till ditt barn

  • Äventyrsdans samlarbok!
  • Äventyrsdans medalj!
  • Ditt barn är självklart försäkrat under Äventyrsdans.

Vad ska mitt barn ta med sig?

  • Ditt barn ska vara ombytt för inomhusaktivitet.
  • Ditt barn ska ha inomhusskor.
  • Vattenflaska
Hitta din stad

Trygghet och glädje

För att varje barn skall känna trygghet och glädje i sin medverkan, har vi en inskolning. Alla barn är unika. Någon klarar sig själv i salen från första lektionen, andra behöver chans att känna in den nya miljön, läraren och kompisarna.

Gruppindelning

Barnen delas in i grupper efter ålder. Dag, tid och plats för ditt barns grupp meddelas så fort vi har fått våra halltider från kommunen och delat in barnen i grupper. Detta meddelas via e-post samt uppdateras på vår hemsida.

Mål och vision

Vi älskar dans! Vår vision är att även ditt barn ska älska dans! Genom lekfyllda, fantasifyllda och roliga dansövningar och lekar vill vi inspirera ditt barn till en aktiv fritid med rörelse och dansglädje.

Ledare och barn

Våra ledare

Ledarna på Äventyrsdans har alla bakgrund inom dans och har ett stort intresse av att sprida vidare rörelse- och dansglädje till deltagarna. Inför varje termin genomgår våra ledare Sweden Sport Academys ledarutbildning. Där utbildas de i våra upplägg och i barnpedagogik. Många av ledarna arbetar också inom förskola eller annan barnverksamhet till vardags.

Våra ledare är ansvarsfulla och kommer arbeta för att ditt barn ska känna sig trygg och ha riktigt roligt samtidigt som de får testa dans på sin egen nivå.

Vårt upplägg är framtaget av våra idrotts- och danspedagoger som även håller i våra utbildningar.

Kontaktuppgifter till just din ledare hittar du under ditt område.

Gör din anmälan idag!